Kraanvogelexcursie Diepholz

Zaterdag 6 november. Die datum ligt mooi in de periode dat zeer grote groepen kraanvogels dit Duitse gebied als tussenstop gebruiken, voordat zij doorvliegen naar hun warme overwinteringsgebied.
Het gebied in de directe omgeving van de Duitse plaats Diepholz bestaat uit vochtige tot natte veengronden, nu deels in gebruik als weidegrond en vooral maisvelden. Er staan ook wel bomen, maar geen flinke bossen. Vooral vanuit de twee uitkijktorens zijn de groepen vogels goed te lokaliseren. De uitkijktoren aan het einde van de MOORDAMM is een van de betere punten.
Dichtbij is het zeker niet; zo’n 160 km! Goed gevulde auto’s zijn daarom sterk aan te raden.

Omdat het “hoogtepunt van de excursie” valt in de schemering, eindigt de excursie in het donker en kom je dus laat in de avond weer thuis! Neem dus drinken en pakken brood mee! Warme kleding is aan te raden want het is november en vogelaars staan veel stil!

Datum & tijd
za 6 november 2021 om 10:00
Vertrekplaats

We hopen alle mensen die zich hebben opgegeven bij elkaar te zien op PARKEERPLAATS Autobahn-Raststätte BUNDERNEULAND net voor de Duitse grens. Dat is gepland om 11.00 uur.
De verzamelplaats in Groningen-stad is KARDINGE om 10.00 uur. We zien de mensen uit Oost Groningen dus bij de grens.
Omdat we elkaar op de autosnelweg kunnen kwijtraken verzamelen we ín het excursiegebied op de plek "AN DER DADAU 49377". Tussen de gemaaide maisvelden aldaar kunnen we al de eerste kraanvogels spotten. Vandaar verkennen we het gebied stukje bij beetje.